16.4.08

Καλό Πάσχα ή πυροβολώ

Αποκλειστικές πληροφορίες αναφέρουν ότι σε λίγες μέρες έρχεται το Πάσχα. Έτσι λένε τουλάχιστον, και επειδή είπα να δείξω καλή διαγωγή για μια φορά, μέρες που είναι, πήγα κι εγώ λοιπόν σε ένα μάγαζί με παιδικά παιχνίδια, απ' αυτά που σου σπάνε τα παιχνίδια με τις διαφημίσεις τους -άσ' το μέρες που είναι-.

Ενώ χάζευα σε ένα ράφι με παιχνίδια (με τι θα ήταν δηλαδή, με μακαρόνια, τέλος πάντων), ζω το εξής σκηνικό: Νεαρό ζευγάρι, προσπαθούν να διαλέξουν ένα παιχνίδι στον κανακάρη τους.

Πατέρας: -Γιατί δε θες το μπαζούκας;
Γιος: -Θέλω το πολυβόλο.
Πατέρας: -Ναι αλλά το μπαζούκας είναι πιο ωραίο ρε.
Γιος: -Θέλω το πολυβόλο.
Πατέρας: -Ρε το είδες τι ωραίο είναι το μπαζούκας;
Γιος: -Θέλω το πολυβόλο.
Μαμά: -Καλέ γιατί δεν παίρνετε το σπαθί;


Πήρανε το πολυβόλο και φύγανε. Είμαι σίγουρος ότι ο πατέρας γύρισε μια ώρα αργότερα και πήρε και το μπαζούκας. Για τον εαυτό του.


Αν έχετε κάποιο βαφτιστήράκι, ανήψάκι, αδερφάκι, αγοράκι, κοριτσάκι, (το μηχανάκι εξαιρείται), στο οποίο σκοπεύετε να πάρετε δώρο για το Πάσχα, καταλάβατε που το πάω:

Μάλλον όλων των ειδών τα όπλα δεν αποτελούν καθόλου καλή επιλογή για μικρά παιδιά, εκτός και αυτό που ονειρεύεστε για το αγγελούδι σας είναι μια λαμπρή καριέρα στη μαφία. Το ίδιο θα ισχύει και για παιχνίδια που εκπαιδεύουν στην κλεψιά, τις απάτες, κ.λπ. έτσι δεν είναι;

Οι παιχνιδομηχανές κάθε τύπου, διαθέτουν μια τεράστια γκάμα παιχνιδιών. Καλύτερα να διαλέγετε κάποιο που να μη βασίζεται στη βία. Κάτι που να ακονίζει και λίγο το μυαλό ίσως;

Τέρατόμορφα πλάσματα, ελεεινές σκατόφατσες, αποκρουστικοί πολεμιστές, όλοι αυτοί μπορούν κάλλιστα να παίζουν σε ταινία τρόμου, όχι όμως με τα παιδιά σας.

Οι κατασκευές, τα εκπαιδευτικά παιχνίδια και γενικά αυτά που καλλιεργούν τη φαντασία και τη δημιουργικότητα χωρίς να παροτρύνουν στη βία, είναι πάντα οι καλύτερες επιλογές.

Μπάμ και κάτω.

buzz it!

Δεν υπάρχουν σχόλια: