16.4.08

Ποδόσφαιρο: το όπιο του λαού

Πολλοί είναι αυτοί που γκρινιάζουν -και όχι χωρίς λόγο- ότι τα ΜΜΕ ασχολήθηκαν ελάχιστα -ή καθόλου- με το συλλαλητήριο που οργάνωσαν φίλαθλοι του Παναθηναϊκού την περασμένη Κυριακή 13 Απριλίου για να διαμαρτυρηθούν για την πορεία της ομάδας τους. Βλέπεις, η αντικειμενική ενημέρωση έγινε υποκειμενική, μια και το αίτημα αυτών 20.000 ατόμων που συγκεντρώθηκαν ειρηνικά στο κέντρο της Αθήνας ήταν να αποχωρήσει από τον ΠΑΟ ο Γιάννης (Mega-Star-Derby Sports-SportDay-δικαιώματα ΕΡΤ) Βαρδινογιάννης.

Προσωπικά λίγο με ενδιαφέρει η πορεία και το παρασκήνιο της οποιασδήποτε ομάδας, είτε από αθλητική είτε από διοικητική πλευρά. Για να πω την αλήθεια, θα προτιμούσα να μην υπήρχαν καν επαγγελματικές διοργανώσεις τύπου σούπερ λίγκα, κύπελλο και άλλες τέτοιες αηδίες που ο μόνος λόγος που υπάρχουν είναι για να ξεπλένεται αγνώστου προέλευσης χρήμα, να κονομάνε οι διάφοροι υπεύθυνοι, και πάνω απ' όλα για να αποκοιμάται γλυκά η κοινωνία. Είναι τυχαίο άραγε που την περίοδο της χούντας το ποδόσφαιρο είχε την τιμητική του;



Άσε που πάει και τόσο χρήμα χαμένο με τις αθλητικές εγκαταστάσεις που πληρώνουμε, για να ξεσπάνε τελικά οι διάφοροι τραμπούκοι -υποτιθέμενοι φίλαθλοι- τη μιζέρια και την αποτυχία τους, σπάζοντας και καίγοντας ό,τι βρούν μπροστά τους.

Παρ' όλα αυτά, ο κόσμος έχει το δικαίωμα να ενημερώνεται και τα ΜΜΕ έχουν υποχρέωση να τα δείχνουν όλα. Κι ας μην το παίζουν ευαίσθητοι σε θέματα ενημέρωσης οι κ.κ. δημοσιογράφοι μόνο όταν μας παρουσιάζουν τους καημένους τους Θιβετιανούς, και τους κακούς Κινέζους που δεν σέβονται την ελευθερία του τύπου. Κι αν τα κανάλια δεν μπορούν να είναι αντικειμενικά, ας τα πάρουν οι καναλάρχες τους, κι ας πάνε να παίζουν τα "ελαφριά" δελτία ειδήσεών τους στην Κίνα.

Πάντως, είναι κι αυτή μια ευκαιρία να καταλάβουν μερικοί ότι στα συλλαλητήρια και στις πορείες δεν πηγαίνουν μόνο κουκουλοφόροι, καθώς και ότι πραγματικότητα δεν είναι ότι δείχνει η τηλεόραση. Είτε κρατική είτε ιδιωτική.

buzz it!

Δεν υπάρχουν σχόλια: