13.4.08

Σκύλος που γαβγίζει δεν πεθαίνει #4



Eres lo que lees / You are what you read / Είσαι αυτό που διαβάζεις



Ο σκύλος του Vargas ή πέθανε ή δεν πέθανε. Ίσως δεν μάθουμε ποτέ τί από τα δύο έχει συμβεί. Επίσης ίσως δεν μάθουμε ποτέ αν όλη η υπόθεση ήταν μια φάρσα που έγινε για να ευαισθητοποιήσει τον κόσμο. Το σίγουρο είναι το εξής: Οι περισσότεροι από αυτούς που έλαβαν το e-mail που ενοχοποιούσε τον καλλιτέχνη, δεν μπήκαν καν στον κόπο να ψάξουν αν είναι αλήθεια τα όσα λέγονται.

Και που να ψάξεις θα μου πεις. Και τι να πιστέψεις. Η αξιολόγηση της εγκυρότητας των πληροφοριών που δέχεται ο άνθρωπος, πρόκειται να γίνει το υπ' αριθμόν ένα πρόβλημα της κοινωνίας. Πού βρίσκεται η αλήθεια; Στην τηλεόραση, στο ραδιόφωνο, ή στον τύπο; Μήπως στο διαδίκτυο; Στα blogs, στα fora ή στα social media; Στην Πολιτική ή στην Εκκλησία; Στην τέχνη, στη διανόηση; Στο σχολείο; Πού σκατά θα πρέπει να ψάξω για να βρω την αλήθεια; Πάνω από 2.000.000 "υπογραφές" μαζεύτηκαν μέσω ίντερνετ για να κράξουν τον "ακατανόμαστο", και ο αριθμός μεγαλώνει καθημερινά. Οι περισσότεροι αυτών "υπογράφουν" μη γνωρίζοντας τι υπογράφουν, αφού δεν μπαίνουν καν στον κόπο να ψάξουν αν ο Vargas είναι όντως υπεύθυνος για το θάνατο του σκύλου και να ακούσουν τον αντίλογο, δηλαδή την άποψη του Vargas για το θέμα.

Είναι απίστευτο το πώς γινόμαστε μάρτυρες κατηγορίας, ή μάλλον δικαστές, έτοιμοι να στήσουμε δικαστήρια και να στείλουμε με μεγάλη ευκολία στο εκτελεστικό απόσπασμα τον οποιονδήποτε μας πλασάρουν για ένοχο. Οι τηλεδίκες με Εισαγγελάτους, Θανατασιάδηδες, Γαρυφαλλόπουλους, Καλαουνάκηδες, Τετράγκες, και λοιπούς (συγγνώμη αν ξεχνάω κανέναν παιδιά, αλλά δεν σας ξεχωρίζω πια, έχετε γίνει όλοι ίδιοι), μάς έχουν εκπαιδεύσει καλά. Ποιός άραγε, ένα λεπτό αφού υπέγραψε στο site, θα έβαζε το χέρι του στη φωτιά ότι οι υπογραφές δεν ήταν για να σταλεί στην ηλεκτρική καρέκλα κάποιος κατηγορούμενος, μήπως και οι 2.000.000 υπογράφοντες μιλάνε ισπανικα; Οι περισσότεροι υπέγραψαν απλά επειδή κάποιος τους έστειλε ένα e-mail που τους έλεγε να υπογράψουν!

Γαβ, ωρέ, γαβ.

buzz it!

2 σχόλια:

wert01gf είπε...

"Η αξιολόγηση της εγκυρότητας των πληροφοριών που δέχεται ο άνθρωπος, πρόκειται να γίνει το υπ' αριθμόν ένα πρόβλημα της κοινωνίας."
Αυτό, ακριβώς! Δεν έχω να προσθέσω τίποτα άλλο. Μπράβο

κουφός είπε...

Τα συγχαρητήρια πηγαίνουν σε εσάς wert! Είστε ο Εκατομμυριοστός επισκέπτης μας!!! Ξαναπεράστε όποτε μπορέσετε, να σας έχουμε τυλίξει το δώρο σας. Να 'στε καλά. Σπάσατε το φράγμα της σιωπής.