4.6.08

Λευκίμ-ΜΗ!

Έλαβα το παρακάτω παρακάτω μήνυμα, το δημοσιεύω αυτούσιο.
Τα συμπεράσματα δικά σας.


Τις τελευταίες ημέρες γινόμαστε όλοι μάρτυρες μιας προσπάθειας να περάσει το μήνυμα ότι οι Λευκιμμιώτες που διαμαρτύρονται είναι οι «παράνομοι», αυτοί που αρνούνται να εφαρμόσουν τον νόμο και τις αποφάσεις δικαστηρίων, αυτοί που θέλουν να φορτώσουν τα σκουπίδια τους σε άλλους! Σε αυτή την συντονισμένη προσπάθεια παραπληροφόρησης, αντιτάσσουμε μόνο την αλήθεια!

Αυτό που πρέπει να γίνει γνωστό είναι οι πραγματικοί λόγοι για τους οποίους οι Λευκιμμιώτες αντιδρούν στην δημιουργία του ΧΥΤΑ.

Οι Λευκιμμιώτες τάσσονται υπέρ της ολοκληρωμένης διαχείρισης των σκουπιδιών στον Νομό Κέρκυρας, ακόμα και υπέρ της δημιουργίας ΧΥΤΥ (και όχι ΧΥΤΑ) στην περιοχή τους, αν αυτό είναι η επιστημονικά ενδεδειγμένη λύση. Δεν δέχονται, όμως, τον εμπαιγμό των αρμοδίων και καταγγέλλουν τις μεθοδεύσεις που ακολουθήθηκαν και ακολουθούνται ώστε να αναγκασθούν να αποδεχθούν μια καταστροφική για αυτούς λύση.

Στην Κέρκυρα υπάρχει μόνο ένας ΧΥΤΑ, αυτός του Τεμπλονίου. Πόσοι γνωρίζουν ότι από τους 12 δήμους του νησιού της Κέρκυρας, ο μόνος δήμος που δεν του επιτρέπεται να στείλει τα σκουπίδια του στο Τεμπλόνι είναι ο δήμος Λευκιμμαίων, αναγκάζοντας τους Λευκιμμαίους να διατηρούν χωματερή ώστε να μπορούν οι αρμόδιοι να θέτουν τους Λευκιμμιώτες μπροστά στο ψευτοδίλλημα: ή ΧΥΤΑ ή Χωματερή;

Πόσοι γνωρίζουν ότι ο υπό κατασκευή «ΧΥΤΑ» στην θέση Μεσοράχια του Δήμου Λευκιμμαίων βρίσκεται σε απόσταση 300μ από την τουριστική ζώνη, την κύρια πηγή εισοδήματος για την περιοχή και τη δεύτερη μεγαλύτερη στο νησί μετά τη πόλη της Κέρκυρας; Πόσοι τουρίστες θα ξαναέλθουν με τα σκουπίδια όλου του νησιού στα 300μ, δίπλα στην μονάδα βιολογικού καθαρισμού που δεν έχει γίνει δυνατόν να αρχίσει να λειτουργεί εδώ και 20 χρόνια και είναι η ανεξέλεγκτη χαβούζα όλης της νότιας Κέρκυρας;

Πόσοι γνωρίζουν ότι ο υπό κατασκευή «ΧΥΤΑ» γίνεται με μελέτες του 1997 και του 1998 (δεκαετίας!), οι οποίες εγκρίθηκαν χωρίς να δοθεί καμία απολύτως δημοσιότητα με αποτέλεσμα να μην μάθουν εγκαίρως οι Λευκιμμιώτες τι ακριβώς σχεδιάζεται;

Πόσοι γνωρίζουν ότι στις μελέτες έχει μετακινηθεί ο κεντρικός οικισμός της Λευκίμμης κατά 3.5Km και ότι δεν φαίνονται τα ποτάμια που βρίσκονται δίπλα; Η μόλυνση του υδροφόρου ορίζοντα, όπως φαίνεται και από την πρόσφατη υδρολογική μελέτη του ΙΓΜΕ (Μάιος 2008) και την πρόσφατη γεωλογική μελέτη ανεξάρτητου μελετητή (Μάρτιος 2008) είναι δεδομένη και ο κίνδυνος για την δημόσια υγεία προφανής για όλους εκτός από τους αρμόδιους.

Πόσοι, ακόμη, γνωρίζουν ότι δεν υπάρχει καμία τελεσίδικη απόφαση Ελληνικού δικαστηρίου παρά τα όσα διαδίδει η κυβέρνηση; Η εκδίκαση στο ΣτΕ έχει οριστεί για τις 14 Οκτωβρίου 2008.

Πόσοι γνωρίζουν ότι απέναντι στην ανησυχία των κατοίκων για το τόπο τους η κυβέρνηση αντιτάσσει 12 διμοιρίες ΜΑΤ οι οποίες τρομοκρατούν, προπηλακίζουν και κυρίως ευθύνονται για το θάνατο μιας αθώας γυναίκας;

Η βεβαιότητα της οικονομικής καταστροφής και ο άμεσος κίνδυνος για την δημόσια υγεία και το περιβάλλον είναι αυτά που κάνουν τους Λευκιμμιώτες να ξεσηκώνονται κατά χιλιάδες και να διαμαρτύρονται και όχι αυτό που υποστηρίζει η κυβέρνηση, δηλαδή ότι απλώς δεν θέλουν τα σκουπίδια στην περιοχή τους!

Τη προηγούμενη Κυριακή διαδήλωσαν ειρηνικά 3.000 πολίτες, σε ποσοστό δηλαδή πάνω από το 70% του πληθυσμού, αντιδρώντας στον αυταρχισμό και τη κοροϊδία του κράτους. Αντιδρώντας σε εκείνους που τους θεωρούν πολίτες β’ κατηγορίας, σε εκείνους που βιάζονται να διαχειριστούν κονδύλια εγχώρια ή κοινοτικά για να γεμίσουν τις τσέπες ενός lobby εργολάβων και τοπικών παραγόντων χωρίς απολύτως καμία περιβαλλοντική ή κοινωνική ευαισθησία.

Παρά τα όσα έχουν διαδραματισθεί μέχρι σήμερα, οι κάτοικοι της Λευκίμμης θα συνεχίσουν να αγωνίζονται για την ίδια τους την επιβίωση.

buzz it!

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

THΝ KYΡIAKH 15-6-2008,ΟΛΟΙ ΣΤΗ ΒΟΥΒΗ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑ ΣΤΗ ΠΛΑΤΕΙΑ ΣΥΝΤΑΓΜΑΤΟΣ,ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΗ ΘΕΣΠΙΣΗ ΝΟΜΟΥ ΓΙΑ ΤΑ BLOGS

Η Ελληνική Κυβέρνηση μέσα στις επόμενες μέρες,ετοιμάζεται να προβεί στη ψήφιση νομοθετικού πλαισίου,με το οποίο θα μπορεί να ελέγχει και να φιλτράρει τις ιδεές και τις αποψείς που ανταλλάσσονται στα blogs.
Εμείς,οι χρήστες του διαδικτύου και όχι μόνο,δεν πρέπει να επιτρέψουμε να ψηφιστεί κανένας τέτοιος νόμος,ο οποίος θα νομιμοποιεί τη λογοκρισία.
Γι'αυτό και κατεβαίνουμε όλοι μαζί στη Πλατεία Συντάγματος,τη Κυριακή 15-6-2008,στις 6 το απόγευμα,ώστε να στείλουμε το δικό μας μήνυμα,σε όλους αυτούς που θέλουν να κυβερνήσουν τον Κυβερνοχώρο.

--ΠΡΟΩΘΗΣΤΕ ΤΟ ΜΗΝΥΜΑ ΣΕ ΟΛΟΥΣ--